Acne


Här är min nya klänning ifrån Acne och mina nya skor, vet dock ännu inte om jag skall ha skorna till klänningen, det får tiden utvisa..
Nu skall vi drar till Pierre på 30 årsfest. Hörs imorgon!


You remind me of clouds, dreams and summer.


[pic1 pic2 - 1 & 2 H&M 3 & 4 Topshop]

Spanade in denna tjej och såg att hon köpt två super fina linnen på Topshop.. Jag är kär i dem kan jag säga, måste se om jag hittar ett. Har börjat gilla den där fina kanten som börjat pryda alla möjliga kläder och accessoarer nu. Påminner mig om moln, drömmar, sommar & flygresor till varmare platser.


New Shoes.


Mina nya skor ifrån DinSko.


Yesterday.


Så här såg jag ut igår, väldigt snygg min jag har fått till på kortet, haha. Linnet/klänningen köpte jag i Thailand, tycker den är super mysig att gå runt med en varm dag. Igår ägnade jag mig åt uppsatsskrivande, tvättning, 25 minuter springtur (:O) & på kvällen var vi på bio och såg Thor. Jag måste säga att jag gillade filmen enormt..


Inspiration x3


pic 1 pic 2 pic 3

Hej Hallå! Jag bjuder på 3 inspirationsbilder att njuta av i morgonsolen. Jag är verkligen sugen på en rosa kavaj. Någon som har tips på vart jag kan hitta en? :)


Morgonsol.


Tänkte bara säga hej! :)
Idag sitter vi i skolan igen, uppsatsskrivande står på schemat.
DET ÄR SOL!


New in.


Jag är galen!
Jag skulle ju bara följa med johan som smakråd på stan och självklart så fick ett par skor följa med mig hem! OPS. Jag hoppas bara att de passar till min nya klänning.. :)


Pilot.


Nu drar jag och möter min finaste.


Randigt.


Heej! Igår var det riktig sommarvärme. Jag och Susan lunchade i solen och fastnade där i värmen i säkert 2 timmar. Idag är en annan historia, jag har suttit hela dagen och fixat med våra intervjuer. Nu är det paus och jag skall bege mig till Johans jobb, har lovat hjälpa honom med lite kläder.. Sen ikväll skall vi till E & J för att kolla på fotboll..:)


Amanda lagar paj. :)


Hade tänkt att jag skulle träna lite idag. Men insåg när jag kom hem att jag aldrig skulle kunna hinna eftersom jag behöver laga mat innan jobbet. Nu står alla fall en Spenat, tomat och fetaost paj i ugnen. Så jag tänkte jag skulle plugga lite med jag väntar på att den skall bli klar..


En önskeoutfit.


Shorts & väska:
Topshop - Tröja: Monki - Skor: Dinsko

Jaha, då är jag i skolan, skall börja plugga nu. Men först får ni en dagens önskeoutfit. :)


Tisdagsmorgon.


vilket väder!
Klockan är bara sju och jag är redan vaken! Detta blir en hård vecka! Jag har massor att göra denna vecka.. Men heej, det är bara tisdag idag! smile och njut av solen! :)


:)


Tänkte passa på att önska alla en GLAD PÅSK!


I wear this today.


En enkel sommar outfit.
Linne (nytt): H&M - Jeans: Diesel

Jag älskar mina nya linnen jag köpte igår, ett ljusgult och ett ljusgrönt. Så himla fina. Sen blev det två t-shirts, ett vitt och blått.. Nu ska jag möta min älskling på stan.. :)


Årets första grillning.


Nedräkningen har börjat!


9 dagar tills valborg
21 dagar kvar tills uppsatsen skall vara klar.
41 dagar kvar till presentation & bal.
67 dagar tills jag börjar jobba.
76 dagar tills jag fyller år! :D


Solsken & Acne


Har spenderat hela förmiddagen på balkongen. Det börjar bli riktigt varmt nu, så idag har jag suttit i bikini utan några helst problem. Så himla skönt! Idag är det skärtorsdag och första dagen på påsken.. Vet inte riktigt våra planer inför helgen, så vi får helt enkelt se vad som händer.. :)

På bilden ser ni mitt nya inköp ifrån Acne.
kan ni gissa vad det är?


Ge mig sommar.


Såhär såg jag ut idag. Min shorts jag gjorde igår, ett somrigt linne från Esprit och en jacka från Vila..

Dagen har varit fylld av saker, började i skolan, tog en promenad på stan. Sedan var jag och Susan och åt glass på Glassmagasinet.. Sommerens första glass! Underbart!


Something new.


Idag var jag på stan efter skolan, fick med mig 4 nya tröjor..
En liten smygtitt får ni idag.


Nu är sommaren påväg.


Jag älskar Visby på våren. När solen börjar titta fram och alla uteserveringar börjar komma på plats. När man kan ligga i almedalen en hel dag och bara njuta av solen. Och sedan avsluta dagen på någon fin takterass med utsikt över havet.. Idag känns det verkligen som en sådan dag, det är varmt & jag är sommarklädd.


Amanda fixar.

Jag har suttit och letat efter ett par vita shorts ett tag. Sen slog det mig, jag har ju ett par gamla jeans i garderoben som jag aldrig använder och vips så blev dem ett par nya shorts, vad tycks?


Naia


Ebba har hittat världens snyggaste klänning ifrån Acne.
Kommer detta bli min andra klänning ifrån Acne?
Måste ju visa min första förestenn..
I LOVE IT!


Du finns i varje steg, varje andetag.


Det här hade jag klätt på mig i fredags:
Klänning: H&M - Tröja: Forever21 - Bälte: Zoul - Skor: H&M 

Här kommer en av mina favoritlåtar just nu:


New in.


[Mina nya ljuslyktor från Åhléns]
I morse när jag vaknade mådde jag inte alls bra, så jag bestämde mig för att stanna hemma. Nu känns det faktiskt lite bättre och jag har hunnit plugga en hel del faktiskt.. Nu skall jag börja transkribera våra intervjujer och njuta av solen lite.. :)


Kungligt besök.


En helt vanlig fredag, eller. Halva visby är avspärrat och funderingarna går självklart.. Vad har nu hänt? Men egentligen ingenting förutom att kronprinsessan och prins daniel besökte Gotland. Tur att de hade tur med vädret, vilket de verkade enormt glada för.. Dessutom var hon enormt trevlig, pratade och tog i hand med människor.


Sommar och sol.


Dagens sysselsättning: Skriva om SUHF-modellen..

Om ca en timme har vi vår sista planerade intervju. Ska bli spännande eftersom vi nästa bjöds på en chock i morse.. HAHA.. Har ni förestenn samma underbara väder som vi har idag?
Det är nästan så att man tror att det är sommar här, bara lite mer värme så skulle allt vara perfekt..


En påskvecka i sommarens tecken! :)


Såhär känner jag mig just nu! Vi har precis haft vår 5:e intevju och nu blev allt helt plötsligt annorlunda.. Spännande men samtidigt konfunderande.. Jag har varit tyst ett tag, jag vet! & nu har jag helt plötsligt miljoner grejer som jag vill visa er.. Nya inköp och händelser.. Så håll utkick här, för snart kommer det rasa in bilder.. :) Idag kan jag dock meddela att jag glömde kameran hemma, så mot kvällen när alla intervjuer är klara så blir det en uppdatering och någonting nytt.. :)


Min dag.


Home sweet home. Alla fall för några sekunder till. Sen bär det av till jobbet.. Har varit hemförbi en snabbis för att stoppa i mig lite mat mellan allt. Vi hade ju intervjuer idag, det gick bra, även om jag kom på massor av fler frågor jag skulle ha velat ställa när jag kom hem. Tur att det var okej att skicka ett mail med frågor om vi kom på något.. :)

Jag var förestenn på H&M i morse. varför vet jag inte egentligen, eftersom hela kollektionen hängde i butik redan iförrgår tydligen.. Men jag hade hoppats på att en av klänningarna skulle hänga där och även två par shorts. Men icke.. De fick självklart inte dem till vår butik! Varför vet jag inte, med tanke på hur många som faktiskt stod utanför när de öppnade och när inget av de grejerna som man faktiskt ville ha fanns så gick alla igen.. Men som vanligt skall man väl bo på något megastort ställe för att få tag på något...


Time to mingle.


Tillbaka för en sekund. Intervjun igår gick bra. Idag väntar två nya.. Men först skall jag springa förbi H&M och hoppas att jag kan ta ett par av de kläderna som jag vill ha, eller ja, de skall ju passa förstås. Men annars så.. :) Är det någon mer som hade tänkt trängas med mig på stan? :P


Kaffepaus.


Nu blir det kaffe, sen väntar en intervju, SPÄNNANDE!


Life feels better when you're around.


God Morgon!
Jag har redan avklarat en busstur, en gratis sådan också! Jag älskar sådana dagar, en grattis busstur ger mig 4 koppar kaffe. Det är ju världens höjdare, beroende som jag är.. HAHA.. Dock skall jag börja dra ner på kaffet nu.. Idag är vår första intervju så nu skall det planeras fram till dess. Önska oss lycka till :)


With passion for shoes.


Folk som känner mig vet att jag ÄLSKAR skor. Jag har dock ett problem, jag har 1 cm för stora fötter. Vilken hit va?! Skoberoende men kan inte ha skorna. Jag har dock funderat och funderat, varför envisas man med att bara göra skor till 41? Visst DinSkor har skor i 42, men hur kul är det? Jag vill också kunna gå i Acnes pärlor eller någon annans snygga skor. Visst att jag är lång, men då kan ni väl åtminstonde göra ballerinor i 42 om det nu känns svårt att acceptera att en 180 cm kvinna går i 10 cm klackar!!
Tycker inte ni att alla borde ha rätt till ett par sjukt snygga skor?

Nej usch vad jag pratar ... glömde att säga att alla dessa pärlor finns att köpa på nelly.se


Vad skulle en dag utan kaffe vara?


[Jag & Mamma Thailand 2011]
hallå! äntligen lite tid att andas. Det har varit en jobbig dag idag, först var det ju bara 4 timmars sömn om ens det. Sen bar det av till skolan för en lunch med tjejerna, TREVLIGT!! :) Sen var det uppsatsseminarium, pust. Det finns alltid något att jobba på självklart, men samtidigt kan allting alltid bli bättre.. I morgon är det dags för vår första intervju och jag är faktiskt lite nervös.. Men det skall gå bra, har suttit lite nu och förberett lite.. Och förestenn har jag äntligen WORD på min dator... Tack pappa! :) har ju haft word på skiva hur länge som helst, men eftersom jag saknar cd-rom i min dator har jag haft lite problem att installera det. Men som tur var finns det externa cd-rom enheter.. :) äntligen säger jag bara! Nu skall jag fika med pappa och jesper..


Det finns 4 sakar på min önskelista just nu:


Tröja och klänningar från
Monki och ett par svarta convers.

Medan jag är på uppsatsseminarium tänkte jag visa er 4 saker som jag vill ha i min vårgarderob. Tyvärr finns ju inte Monki på Gotland så det kan bli lite svårt att införskaffa dessa pärlor. Men vi får väl se om jag hinner med en snabbvisit till Stockholm mellan skolan och jobbet.. :) (och då menar jag självklart från när skolan slutar tills jag börjar sommarjobba, annars blir det väldigt svårt, åka en tisdag eftermiddag och vara hemma kl 17 samma kväll är nog ingen större höjdare :P ) 


TV-tittande ett missbruk?


Ännu en bild från i Lördags. HAHA. Nej, vi struntar i att diskutera bilden och går över till kvällens aktivitet.. HAHA. TV-tittande, jag har kollat på Mamma byter Bo och dött av skratt och tänkt SERIÖST?! Nu kollar jag på både Bachelorette Sverige och Trinny och Susannah.. Det går väl sådär, både kanalerna är ju bra..


Inspiration i vårsolen.


Hittade lite härligt outfitsbilder på Elin Kling.
Kommer helt klart att inspireras av Elin under våren.


Rosett.


Mina nya skor ifrån H&M.
så himla söta.


Sometimes we rock the world.

En härlig lördag med tequilahockey.. Här kommer några av bilderna.


Frukost och dagens stora nyhet!!!


Dagens frukost blev hallonsmootie med aprikos och solrosfröbröd.. Mums.. Till det blev det lite uppsatsoppinering. I morgon är det nämligen dags att få lite mer handledning på uppsatsen, spännande.

Men till dagens STORA nyhet, en bomb (ej helt fastställt att det är en bomd än men) har hittats utanför skattehuset och kronofogden nu på morgonen och nu är bombgruppen på väg till Gotland för att kontroller föremålet.. Det är alla fall oerhört oroväckande och konstigt. Detta är det andra hotet på mindre än en månad, sist var det Richard Steffengymmnasiet som var utsatt, men då var det ett samtal som kommit in till räddningstjänsten.. Ruskigt.. Frågan som jag funderar över nu är varför det skulle vilja spränga skatteverket och kronofogden?

Läs mer här.


En lördagkväll


Då är ishockeyn igång, Färjestad - Skellefteå... Och eftersom det står 2 - 0 så har vi tagit två tequila var.. GOSH.. Det här kommer bli en galen kväll!!


Promenad på stan.


Igår efter skolan vandrade jag en sväng på stan.
Pic 1 & 2 är gårdagens outfit: Shorts - Lindex , Linne - JC , Tröja - H&M , Converse
pic 3 är en klänning jag hittade. Tyckte den var fin.
Frågan är bara om jag kommer använda den?

Fick även med mig något fint hem, titta in lite senare så får ni se vad :)


Lördag.


[weheartit.com]
Lördag. äntligen. idag blir dock inte en lung dag, klockan 15 börjar ishockeyn och vi har lite att göra. Det är tvätt som skall bort, mycket tvätt. HAHA... Nej, nu skall jag sätta mig och leta lite skor medan jag ändå sitter här..


Budgetprocess & lägenhetsuthyrning.


God Morgon! Nu sitter vi i skolan och finslipar på vår uppsats.. HAHA.. Det här går ju bra. Jag har börjat lägg in lite mer information om budgetprocessen. Fast nu hamnade vi i en diskussion om lägenhetsuthyrning och ja, med dem pengarna man kan tjäna, varför tvekar man? HAHA.. Nej, jag skulle nog aldrig kunna hyra ut min lägenhet utan att ta med mig alla saker därifrån.. Till och med tapeterna liksom! HAHA...


Petra Tungården


[ Pic från Petra ]

En tjej som har snygg stil är Petra. Jag skulle gärna vilja ha hennes garderob och förestenn funderar jag på att införskaffa ett par skinnshorts. Så himla snyggt ju.. Förestenn klickade jag hem en trevlig sak förut... åh. jag blir så himla glad när jag tänker på det.. Kan inte paketet komma på en gång? :D


Tidsinställt inlägg - Ett lite recept.


Här kommer mitt recept på Italiensk köttsoppa som jag lovade igår. :)

1. Ingredienser:
400 g benfri högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g zucchini
2 msk Arla® smör-&rapsolja
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liter kalvbuljong
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
2 msk pesto

Topping:
1 1/2 dl hackad basilika
1 ½ dl grovriven Kvibille® Svecia

Gör så här :
2. Skär köttet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Bryn kött och lök i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i tomatpuré, salt och peppar. Häll på buljongen och låt koka ca 50 min.
4. Skär zucchinin i bitar under tiden.bTillsätt zucchinin och koka 10 min till.
5. Rör ner 1 dl crème fraiche och pesto. Låt koka upp.
6. Toppa med crème fraiche, basilika och ost vid servering.

Smaklig måltid! :D


Amanda x2


Hallå i stugorna. Det känns som det är fredag idag, fast egentligen är det ju torsdag, som alla vet ;) Idag har det blivit lite skola trots allt. Vi har fått ännu en intervju och fixat lite annat. I morgon blir det lite mer som skall in i uppsatsen, så vi får se hur det går.. Hur är det med alla er idag? :)


Italiensk köttsoppa.


Detta blev dagens kvällsmat. Italiensk köttsoppa. Super gott, även om bilden inte gör den riktigt rättvis. Jag har väl aldrig direkt varit ett fan av soppor, men den här var matig och god. Sen är det ju alltid roligt att testa nya recept.. Vill ni veta hur jag gjorde får ni hålla er till i morgon :)


All things in pink.


Skulle jag fått bestämma själv skulle mitt kök prydas av dessa saker, så himla fina ju!
Sa jag förestenn att jag älskar rosa?
Sakerna finns alla fall att köpa här.


Picture form a cellphone.


Lite bilder ifrån mobilen och min promenad idag. Jag är helt slut faktiskt. Känns inte som jag har gjort så jätte mycket ändå. Nu står maten på spisen och gottar sig.. Så den skall avnjutas snart tillsammans med det nybakade brödet. Shit vad stolt jag blir över mig själv ändå.. :)


Från ett köksbord.


1 timmes promenad och en sväng förbi affären och nu är jag äntligen hemma. Detta är tänkt att bli kvällens mat och senare skall jag visa vad det är för smaskigt har jag tänkt laga. Men först skall jag äta upp mitt mellanmål, kasta i lite tvätt i maskinen och baka mina favorit bröd. :) Härligt.


Tarot Tencel Acne


Igår var jag och testade denna klänning.
Nu är bara frågan:
Ska jag har en röd eller svart?


Lite regn har aldrig hindrat någon.


Nu skall jag trotsa regnet och bege mig ut på en långpromenad. Lite tråkigt att det regnar dock, men det hindrar mig inte.. Idag är jag ensam hela dagen och ledig, så det skall bli skönt med lite Amanda tid. Jag hade tänkt baka lite bröd och ja, tvättid har jag ju också.


Someting New.


Två nya nagellack har fått följa med mig hem.
Dolce Vita från IsaDora och nr. 210 från Depend.
Rosa & gult blir nog mina sommarfärger i år.


You and I both loved...


[ Skjota - Mammas | Byxor - Nudie ]

Tortillinigratängen står i ugnen. Informationsmötet idag var bra, men kanske inte så fördjupande som vi hade hoppats på. Så det blir att göra stora efterforskningar nu. :)


I leave my window open.


[ Pic We♥it ]

Ibland chockar människor en. Jag klarade tentan. Jag gjorde det! Fast livet var upp å ner. Kan ni tänka er? Hur gick det till? Idag blir förhoppningsvis en bra dag för det. :) Nu äter jag frukost/lunch och ska snart bege mig mot skolan.


Där försvann några stenar ifrån magen.


Äntligen kan jag andas ut. Det är första dagen sedan jag kom hem ifrån Thailand som det känns lungt i kroppen, ingen stress. 50 % av uppsatsen är inlämnad, så nu är det bara hälften kvar och en intervju har vi fått också.. Håll tummarna att det bli flera i morgon. :) Imorgon så skall vi alla fall på ett spännande seminarium, eller kanske framtidsmöte (det låter bättre :P) Så vi får se vad som händer... Visby / Uppsala / Stockholm.. Det får tiden utvisa..


Rain.


[ Pic We♥it ]
Klockan är åtta. Uppe med tummen är jag idag. Det är fullt ös medvetslös som gäller idag. 50% av uppsatsen skall vara klar i morgon och vi har endel att finslipa.. Veckan förövrig hoppas jag skall vara lugn. Vi skall bara förberedda för intervjuer och så. Sen skall jag försöka fixa och vårstäda här hemma. :)


Saturday night.


Vilken helg det blev trots allt. Igår kväll var vi hemma hos Anna och Kenth. Väldigt trevligt. Sen bar det av till krogen, ojoj.. Mycket folk, konstiga kommentarer och ja ... trevligt :) Idag är det bra, jag skall sätta mig och fixa lite på vår uppsats, men först skall jag stoppa i mig lite mat, idag blir det korvstroganoff.. MUMS..


In my white converse.


Då mina vänner drar jag på stan...


Det går bra nu.


God Middag! Det är lördag och här sitter vi i ett grupprum i skolan och finslipar på vår uppsats. Idag har vi nått vårt första framsteg, tummen upp för det.. Ikväll skall vi alla fall förbi Anna och Kenth, eftersom Kenth fyller år. Grattis! Men nu skall jag försöka skriva lite till, så det känns som börjar bli klara någon gång.. GOSH.


Dreams of Summer.


Hittade lite godingar på Ellos hemsida.


Destinationen - Det nya Big Brother


I dagens tidning kan vi läsa att Destination Gotland nu kommer följa i SOS Gute och Färjans fotspår. Under sommaren skall bolaget ha kamerateam som får följa personal och resenärer. Kameror skall sättas upp på bryggan, i personalutrymme och även i hyttarna, dock kommer det självklart inte att filma i dusch och på toaletter. Kan detta bli ett nytt mini big brother? eller vänta ... var det inte första april idag?


RSS 2.0